20 Mayıs 2011 Cuma

22 Mayıs'da hayvanların sesi olacağız, orada olacak mısınız?

22 Mayıs 2011 Pazar günü saat 14:00'de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Çanakkale, Eskişehir, Konya, Bandırma, Burdur, İskenderun, Kahramanmaraş, Karabük, Malatya, Mersin, Milas ve Yalova’da eş zamanlı olarak düzenleyeceğimiz etkinliğimizin amacı; ülkemizde 2004 yılında kabul edilen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun iyileştirilmesi ve akabinde en hızlı biçimde ilgili her mecrada; yerel idareler, özel idareler ve devlet kademelerinde tam anlamıyla yürürlüğe girmesini sağlamaktır.

Araştırmalar göstermektedir ki, hayvana şiddet ve insana şiddet arasında çok önemli bir bağ bulunmaktadır. Cinsel suçluların ve seri katillerin birçoğunun geçmiş yaşantılarında hayvanlara yönelik suç işledikleri belgelerle açıklanmıştır. Bu durum hassasiyetle ele alınıp yasanın yeniden düzenlenmediği ve TCK kapsamına alınmadığı takdirde, bu canilerin ilk fırsatta bize, sevdiklerimize ve çocuklarımıza yöneleceği çok açıktır. Dolayısıyla hayvanlarla ilgili suçların kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınması, 5199'un TCK'ya dahil edilmesi ve suçlulara idari para cezası yerine caydırıcı hapis cezaları verilmesi zorunlu bir ihtiyaç halini almıştır.

Bizler herhangi bir dernek, vakıf ya da kuruluşa bağlı olmaksızın, bağımsız yaşam hakkı savunucuları olarak hayvanseverlerle hayvan sevmeyenlerin ortak paydalarda buluşturulmalarını ve tüm canlı formlarının yaşam hakkına saygı duyulmasını istiyoruz.

Bağımsız Yaşam Hakkı Savunucuları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder